V Gorici prijeli goljufa - odvetnika Gentileja

Goriški policisti so v minulih dneh izsledili goljufa, ki se je ljudem predstavljal kot odvetnik Gentile. Pred njegovim prihodom so žrtve prejele klic, ki so ga opravili njegovi pajdaši. “Vaš sin potrebuje denar, zato bo do vas čez nekaj minut prišel odvetnik Gentile, ki mu boste lahko izročili vsoto, potrebno za izpustitev vašega sina,” so običajno povedali po telefonu.

Goriški policisti so v minulih dneh izsledili goljufa, ki se je 
ljudem predstavljal kot odvetnik Gentile.  Foto: Vir: Il Piccolo
Goriški policisti so v minulih dneh izsledili goljufa, ki se je ljudem predstavljal kot odvetnik Gentile.  Foto: Vir: Il Piccolo

GORICA > “Gre za goljufijo, ki jo že leta po vsej Italiji izvajajo dobro organizirane kriminalne združbe; večinoma imajo svoj sedež v južni Italiji, zlasti v Neaplju, od koder kličejo ljudi po vsej Italiji. Žrtve prepričujejo, da sta njihova sin ali hčerka doživela prometno nesrečo in da jih bo na domu obiskal odvetnik ali zavarovalničar. Če jim nekdo odgovori, da nima sinov, takoj prekinejo klic,” je za Primorski dnevnik povedal poveljnik letečega oddelka goriške kvesture Claudio Culot. Goljufi iščejo svoje žrtve preko telefonskega imenika; zelo metodično pokličejo čim več stanovalcev iz vsake ulice, ki jih nato obišče domnevni odvetnik Gentile, je še dodal.

Ko so ga policisti prijeli, je pri sebi imel seznam z imeni številnih goriških ulic. Nekatere je že obiskal, v druge domove se je šele moral odpraviti, vendar so mu račune prekrižali policisti, ki so ga prijeli in ovadili zaradi poskusa goljufije. V prihodnjih treh letih ne sme vstopiti v goriško občino, sklene Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano