V Eatalyju krvavo potrebujejo mesarje

V tržaškem Eatalyju krvavo potrebujejo mesarje. Že v času odprtja, v sredini januarja, so morali enega mesarja “uvoziti” tudi izven Trsta. Potrebujejo pa sicer še kar nekaj kadra, natančneje 14 ljudi.

V tržaškem Eatalyju iščejo tudi peke. Foto: Sašo Dravinec
V tržaškem Eatalyju iščejo tudi peke. Foto: Sašo Dravinec

TRST > Iz Eatalyja so za časnik Il Piccolo povedali, da v zadnjih dneh opravljajo številne delovne razgovore z interesenti. Poleg mesarjev,, ki so najbolj iskani, zelo potrebujejo tudi peke. “Potrebujemo mlade, ki obožujejo svoj poklic, se radi izobražujejo, so vešči pripovedovanja zgodb - umetnosti pripovedovanja o tipičnih izdelkih iz določenega področja. Največ težav imajo zato na oddelkih mesnice, pekarne in enoteke, kjer lahko posamezniki obvladujejo veščine svojega poklica, jim pa primanjkujejo trgovske izkušnje,” so povedali še za Il Piccolo.

Tržaški Eataly zaposluje že 84 oseb, kmalu pa bo zaposlenih še deset več. Poleg dveh mesarjev in dveh pekov pa iščejo še osebo za oddelek s pivom, enega blagajnika, dva kuharja, eno osebo za delo v enoteki, osebo za polnjenje polic z izdelki, osebo zadolženo za logistiko, picopeka, prodajalca kruha, osebo za peko mesa in še prodajalca na oddelku sirov in salam. Povprečna starost zaposlenih v tržaški enoti Eatalyja je 24 do 26 let, večinoma gre za moške. Običajno najprej sklenejo pogodbe za določen čas osmih mesecev, z možnostjo kasnejše redne zaposlitve, še dodaja Il Piccolo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano