Ukradli so šest krav

Neznanci so najverjetneje v noči na 4. februar s pašnika, ki se nahaja med Doberdobom in Ronkami, ukradli šest brejih krav, poroča Primorski dnevnik.

Krava sivka Foto: Vir: Primorski Dnevnik
Krava sivka Foto: Vir: Primorski Dnevnik

TRST > Tatvino je karabinjerjem v ponedeljek prijavil lastnik krav Andrej Lakovič, ki vodi kmetijo Kovač in koordinira podjetniško navezo Kraška gmajna - Landa carsica, v katero so vključene tudi kmetije Matej in Drejče iz Doberdoba, posestvo Kohišče iz Devina in vinarsko podjetje Castelvecchio iz Zagraja. Omenjeni podjetniki so združili moči v okviru projekta proti zaraščanju gmajne, kar jim uspeva z omenjenimi kravami (ime jim je Birne, Freulein, Milka, Nanni, Naomi in Samira) in drugimi 32 kravami ter nekaj več kot sto osli.

“Kar se je zgodilo, je neverjetno. V štiridesetih letih nisem nikoli slišal, da bi komu ukradli govedo,” je za Primorski dnevnik povedal Andrej Lakovič. Sumi, da so krave ukradli v noči na 4. februar. “Krave se pasejo po območju, ki meri približno 50 hektarjev, tako da jih je nemogoče vsak dan preštevati. V soboto, 4. februarja, v jutranjih urah pa smo tik pred vhodom pašnika odkrili, da sta bili dve breji kravi ranjeni. Ena je nekaj dni zatem povrgla telička in podlegla poškodbam, druga pa okreva, čeprav močno šepa. V ponedeljek pa smo ugotovili, da je goveda bistveno manj, tako da smo živali prešteli; odkrili smo, da je zmanjkalo šest krav. Dogodka smo seveda povezali,” je za Primorski dnevnik povedal Lakovič.

Spletno uredništvo


Najbolj brano