Turki bodo vložili 10 milijonov evrov v tržaško luko

Pooblaščeni upravitelj turškega podjetja za pomorski tovorni prevoz U.N. Ro-Ro Sedat Gumusoglu je včeraj napovedal, da bo družba prihodnje leto vložila približno deset milijonov evrov v infrastrukturo v tržaškem pristanišču.

Pooblaščeni upravitelj turškega podjetja za pomorski tovorni 
prevoz U.N. Ro-Ro Sedat Gumusoglu je včeraj napovedal, da 
bo družba prihodnje leto vložila približno deset milijonov 
evrov v infrastrukturo v tržaškem pristanišču. Foto: Silva Križman
Pooblaščeni upravitelj turškega podjetja za pomorski tovorni prevoz U.N. Ro-Ro Sedat Gumusoglu je včeraj napovedal, da bo družba prihodnje leto vložila približno deset milijonov evrov v infrastrukturo v tržaškem pristanišču. Foto: Silva Križman

TRST > “Za Trst smo si zastavili visoke cilje, saj načrtujemo, da bomo tam uresničili največje intermodalno vozlišče v Evropi,” je dodal po poročanju Primorskega dnevnika.

Gumusoglu, ki so ga novinarji ujeli na sejmu Logitrans v Istanbulu, je potrdil, da je turški trgovski promet usmerjen povečini v Evropo in to zlasti v Nemčijo, Avstrijo, Francijo, Italijo, Anglijo ter v Belgijo, Nizozemsko in Luksemburg. Ko bo načrtovano intermodalno (t.j. za kombinirani prevoz) vozlišče nared, bodo po oceni pooblaščenega upravitelja že obstoječim železniškim linijam dodali še nove. Promet, ki ga danes upravlja turška družba, poteka deloma po morju in nato nadaljuje po cesti, deloma pa po tirnicah. “Naša želja pa ostaja ta, da bi z razvojem pristanišča drastično zmanjšali promet po cesti in ga večinoma usmerili po železniških tirih; na tak način bodo naše usluge okolju prijaznejše, hkrati pa hitrejše in učinkovitejše,” je po poročanju časnika povedal Gumusoglu.

Za tak načrt je potrebna tudi italijanska pomoč, je ugotavljal turški upravitelj in dodal, da bo potem mogoče razviti izvažanje v Turčijo oziroma uvažanje turških proizvodov v Evropo. Predsednik tržaškega pristanišča Zeno D'Agostino naj bi po poročanju Primorskega dnevnika že izrazil željo po sodelovanju pri tem ambicioznem projektu.

Spletno uredništvo


Najbolj brano