Tudi v Tržiču prepovedali beračenje

V Tržiču bodo berači dobili globo, redarji pa bodo lahko kaznovali tudi tiste, ki pred trgovinami prosijo za denar v zameno za pomoč pri nošenju nakupovalnih torb ali praznjenju nakupovalnih vozičkov, poroča Primorski dnevnik.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

TRŽIČ > Denarne kazni predvideva odredba, ki jo je včeraj podpisala županja Tržiča Anna Maria Cisint. V veljavo bo stopila v ponedeljek, veljala pa bo do 26. maja 2017, poroča Primorski dnevnik. Ukrep nekoliko spominja na tržaški zgled, čeprav ukrep tržiške županje ne predvideva kazni za ljudi, ki beračem dajejo miloščino.

Za odredbo se je Cisintova odločila, potem ko je tržiška lokalna policija v nekaterih krajih zabeležila pogosto navzočnost beračev, ki vztrajno prosijo za denar in s tem nadlegujejo mimoidoče. To se v ožjem mestnem središču dogaja ob tedenski tržnici, več beračev pa je tudi pred bolnišnico, pokopališčem, cerkvami, trgovinami in nakupovalnimi središči, poroča Primorski dnevnik.

Beračenje bo prepovedano v bližini tržnic, trgovin in nakupovalnih središč, na Trgu Aldo Moro, v Ulici Galvani, v okolici bolnišnice, pri cerkvah in pokopališčih, pred javnimi uradi in zasebnimi pisarnami. Beračenje bo prepovedano na pločnikih, cestah, zelenicah, območji z igrali in v parkih, za kršitelje je predvidena denarna kazen od 50 do 500 evrov, poroča Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano