Tržaško pristanišče krepi železniško povezavo z vzhodno Evropo

Tržaško pristanišče bo okrepilo železniško povezavo z vzhodno Evropo. S torkom je uvedlo vlak enkrat tedensko med Trstom in terminalom Dunajska Streda južno od Bratislave na Slovaškem. Pred kratkim je povezavo z Budimpešto na Madžarskem okrepilo na pet vlakov tedensko, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA.

Tržaško pristanišče bo okrepilo železniško povezavo z vzhodno Evropo. Foto: Silva Križman
Tržaško pristanišče bo okrepilo železniško povezavo z vzhodno Evropo. Foto: Silva Križman

TRST > Železniško povezavo s Slovaško bo zagotavljal ponudnik Metrans, ki je specializiran za železniške povezave z Vzhodno Evropo, so v ponedeljek sporočili iz tržaške pristaniške uprave.

“Pristanišče Trst raste predvsem zaradi investicij na železniškem področju. Nobeno drugo italijansko pristanišče nima takšnega mednarodnega 'poklica' kot tržaško,” je po poročanju APA dejal vodja tržaške pristaniške uprave Zeno D'Agostino.

Iz pristanišča so v prvem polletju odpremili 3334 vlakov, kar je 17,6 odstotka več kot v enakem obdobju lani. V letu 2015 se je število vlakov iz tržaškega pristanišča povečalo za 13 odstotkov na 5600, s čimer je luka Trst glede železniškega prometa na prvem mestu v Italiji. Kontejnerski pretovor se je lani povečal za 4,7 odstotka na 29,43 milijona ton, je poročala APA.

STA


Najbolj brano