Tržaški pedofil obsojen na sedem let zapora

60-letni medicinski brat Mauro Cosolo, ki je bil zaposlen v tržaški otroški bolnišnici, je bil obsojen na sedem let in šest mesecev zapora zaradi pedofilije, poleg tega pa mu je sodnik naložil še zasoljeno denarno kazen, ki jo bo moral izplačati žrtvam. To je prvostopenjska odločitev sodišča, po pisanju Il Picccola se bo Cosolo na sodbo pritožil.

60-letni medicinski brat Mauro Cosolo, ki je bil zaposlen v 
tržaški otroški bolnišnici, je bil obsojen na sedem let in šest 
mesecev zapora zaradi pedofilije, poleg tega pa mu je sodnik 
naložil še zasoljeno denarno kazen, ki jo bo moral izplačati 
žrtvam. Foto: Vir: Il Piccolo
60-letni medicinski brat Mauro Cosolo, ki je bil zaposlen v tržaški otroški bolnišnici, je bil obsojen na sedem let in šest mesecev zapora zaradi pedofilije, poleg tega pa mu je sodnik naložil še zasoljeno denarno kazen, ki jo bo moral izplačati žrtvam. Foto: Vir: Il Piccolo

TRST > Mauro Cosolo je osumljen snemanja intimnih predelov otrok z mikro kamero v obliki svinčnika medtem, ko so ti bili v mavčarni.

Sodnik mu je poleg zaporne kazni naložil še kazen, ki starta pri 1500 evrov in se glede na resnost posameznega primera lahko povpne do 40.000 evrov. 25 staršev žrtev je sprožilo sodni postopek. Za vsakega starša je sodnik Cosolu naložil še 5000 evrov denarne odškodnine, a ta bo moral plačati še 30.000 evrov svojemu bivšemu delodajalcu. Vse te denarne kazani bodo po pisanju Il Piccola ostale verjetno samo na papirju. Po tem, ko so Cosola odpustili iz bolnišnice, ta ne prejema več nobenega dohodka, v sodnem postopku se poslužuje pro bono odvetnikov, zato je sodnik naložil že zaseg nepremične, ki je v lasti Cosola.

Spletno uredništvo


Najbolj brano