Študentke iz Vidma so patentirale veganska jajca

Univerza v Vidmu je patentirala prvo nadomestilo za jajca neživalskega izvora, ki ne vsebujejo ne glutena ne holesterola.

Veganska jajca so videti kot običajna trdo kuhana jajca, le da 
to niso.
Veganska jajca so videti kot običajna trdo kuhana jajca, le da to niso. 

VIDEM > Jajca, ki so jih po letu in pol eksperimentiranja ustvarile štiri študentke živilske tehnologije, Francesca Zuccolo, Greta Titton, Arianna Roi in Aurora Gobessi, so videti kot običajna trdo kuhana jajca, le da to niso. Za svoj izum, ki ga ni treba toplotno obdelovati, so uporabile naravne sestavine rastlinskega izvora, zlasti moko, pridobljeno iz različnih vrst zelenjave, rastlinska olja, želirna sredstva in posebno sol, poroča Il Piccolo.

Izum je univerza patentirala, zdaj pa je na vrsti iskanje možnosti za proizvodnjo veganskih jajc in za njihovo umestitev na police specializiranih trgovin.

Spletno uredništvo


Najbolj brano