Specializirani so bili za vlamljanje v sefe

Tržaški policisti so aretirali pet vlomilcev, ki so bili na delu tudi v Trstu, izurjeni pa so bili za odpiranje sefov v zidovih, poroča Primorski dnevnik.

TRST > Peterico so aretirali, potem ko se je že teden dni mudila v Trstu, kjer je zakrivila vrsto tatvin. Moški so si svoje tarče skrbno ogledali, zanimala pa so jih predvsem premožna bivališča. Gre za 20-letnega moškega iz Rima, 30-letnega moškega iz Viterba, 28-letnega moškega iz Civitavecchie, 28-letnega moškega iz Latine in 31-letnega moškega iz Grosseta, vsi so že stari znanci policije, poroča Primorski dnevnik.

Vlomilce so aretirali, ko so bili v avtomobilu. V avtomobilu so policisti v posebnem prostoru v prtljažniku našli skrito orodje, ki je služilo za vlamljanje v stanovanja, pa tudi večjo količino ukradenih draguljev. Vozilo so moški najeli, da bi preusmerili pozornost policije. Prav tako so se ponoči zadrževali v bližini gozdov in slabo razsvetljenih območij, kjer so plen zakopali in skrili orodje. Do hiš, ki v katere so vlamljali, so se podajali peš, medtem ko je šofer pazil na morebitno prisotnost policije, poroča Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano