Slovenca zasačili z arzenalom orožja

V minulih dneh sta dve enoti tržaške finančne straže ustavili in pregledali dve vozili, eno iz Slovenije, drugo iz Srbije, v katerih so našli kar nekaj orožja in gotovino nepojasnjenega izvora.

V avtomobilu so našli 15 zavojev nabojev kalibra 22 Winchester Magnum, dva bodala, mačeto, pet nožev in še 
sekiro. Foto: Vir: Il Piccolo
V avtomobilu so našli 15 zavojev nabojev kalibra 22 Winchester Magnum, dva bodala, mačeto, pet nožev in še sekiro. Foto: Vir: Il Piccolo

TRST > Na mejnem prehodu Fernetiči so ustavili srbskega državljana, ki je pri sebi imel približno 20.000 evrov neprijavljene gotovine, pri nadaljnjem pregledu so v avtomobilu našli še teleskopsko palico, za katero prav tako ni imel nobenih dokumentov. 54-letnemu Srbu so naložili plačilo globe, poleg tega so ga še ovadili zaradi posesti orožja, poroča Il Piccolo.

Čez nekaj minut je druga enota finančne straže na mejnem prehodu Mačkovlje ustavila slovenskega državljana, pri katerem pa so našli pravcati arzenal orožja. V avtomobilu so našli 15 zavojev nabojev kalibra 22 Winchester Magnum, dve bodali, mačeto, pet nožev in še sekiro. 57-letni Slovenec po pisanju časnika finančnim stražnikom ni uspel pojasniti, zakaj ima toliko orožja. Slednje so mu zasegli in zoper njega podali še kazensko ovadbo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano