Romun, ki je zakrivil eno najhujših prometnih nesreč na Tržaškem, kmalu v zaporu

Preiskovalni sodnik je za 33-letnega Iosifa Celestina Jitariuja, ki je zaradi vožnje v napačno smer pod vplivom alkohola povzročil eno najhujših prometnih nesreč na Tržaškem, odredil pripor. Osumljen je dvojnega prometnega uboja (tako italijanski kazenski zakonik po novem imenuje povzročitev smrti v prometu), poroča Primorski dnevnik.

Preiskovalni sodnik je za 33-letnega Iosifa Celestina Jitariuja, 
ki je zaradi vožnje v napačno smer pod vplivom alkohola 
povzročil eno najhujših prometnih nesreč na Tržaškem, 
odredil pripor. Foto: Vir: Il Piccolo
Preiskovalni sodnik je za 33-letnega Iosifa Celestina Jitariuja, ki je zaradi vožnje v napačno smer pod vplivom alkohola povzročil eno najhujših prometnih nesreč na Tržaškem, odredil pripor. Foto: Vir: Il Piccolo

TRST > V noči med 19. in 20. junijem je voznik s svojim golfom po izvozu ob Rižarni zapeljal na obvoznico, kjer je približno dva kilometra vozil v napačno smer. Opazila ga je patrulja finančne straže, ki ga je skušala opozoriti in ustaviti, Jitariu pa je celo ugasnil luči, da bi se ji izognil. Pri tovarni Italcementi pa je čelno trčil v avto nissan qashqai, v katerem sta umrla Valentina Gherlanz in voznik Luca Sussich. V litru krvi poškodovanega voznika golfa so zatem zaznali celo 3,14 grama alkohola. Iz bolnišnice naj bi ga v naslednjih dneh preselili v zapor.

Spletno uredništvo


Najbolj brano