Ribiči so iz Vipave potegnili skuter

Ribiško društva Vipava je v nedeljo v sodelovanju s sovodenjsko občino in civilno zaščito organiziralo tradicionalno pomladansko čistilno akcijo, na kateri se je zbralo približno 50 ljudi. Med drugim so iz reke izvlekli tudi skuter, poroča Primorski dnevnik.

Presenečenje med čistilno akcijo: skuter Foto: Vir: Primorski Dnevnik
Presenečenje med čistilno akcijo: skuter Foto: Vir: Primorski Dnevnik

VIPAVA > Med udeleženci so bili tudi člani kotalkarskega društva Vipava, kulturnega društva Skala iz Gabrij, Kulturnega društva Sovodnje, Športnega društva Sovodnje in pustnega društva Karnival. Zbrali so se na sedežu društva ob cesti, ki iz Sovodenj vodi proti Petovljam. Eni so se odpravili v Gabrje, drugi pa proti Sovodnjam, tretji so odpadke pobirali pod avtocestnim mostom nedaleč od sotočja med Sočo in Vipavo.

Ob cestah je bilo največ pločevink piva. Ob i cesti med ribiškim domom in Sovodnjami so pobrali več plastičnih vreč z različnimi odpadki. Med pobiranjem vreč ob bregu Vipave pa so udeleženci čistilne akcije opazili, da je iz blata moli nekaj, kar je podobno motornemu kolesu. Ugotovili so, da gre za skuter. Ena do članic društva, ki je nosila škornje, je za obe kolesi pritrdila vrvi, zatem pa so ribiči z vrha brega začeli vleči skuter iz vode. Ni šlo za majhne zalogaj, saj je bil skuter poln blata. Na kraj sta prišla tudi karabinjerja, eden izmed njiju je ribičem pomagal pri vlečenju skuterja iz vode. Ko je bil na suhem, pa sta si karabinjerja zapisala številko registrske tablice. Kasneje se je izkazalo, da je lastnik skuterja iz Štandreža in da je krajo prijavil leta 2011, ko je bil skuter čisto nov. Ribiči so “ujeti” skuter položili ob rob ceste, kjer ga je popoldne lastnik naložil v prtljažnik avtomobila in ga odpeljal.

Ob zaključku čistilne akcije so odpadke pripeljali na dvorišče društvenega sedeža. S smetmi so napolnili kakih trideset velikih vreč, poroča Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano