Povod za uboj je bila ločitev

Danes je znanih več podrobnosti o včerajšnjem tragičnem dogodku v Gradišču, kjer je nasilne smrti umrla 30-letna ženska.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

GRADIŠČE > Migeno K., matero osemletno otroka, je včeraj zjutraj ubil njen mož, Dritan S., ki jo je med prepirom večkrat zabodel z nožem. Doma je bil tudi njun sin. Ko sta se starša sprla, je bil v svoji spalnici, po besedah glavnega tožilca v Gorici Massima Lie pa “za zdaj še ni jasno, kaj je videl in slišal”, poroča Primorski dnevnik.

Tragedija se je zgodila v stanovanjski hiši v Ulici Campagnola v Gradišču. 30-letna Migena in njen 37-letni mož Dritan - oba sta že zelo mlada prišla iz Albanije v Italijo in sta pred časom dobila italijansko državljanstvo - sta se v stanovanje v pritličju vselila pred dvema letoma. Po pričevanju sosedov sta bila povsem navaden in miren par: kreganja in prizorov nasilja ni nihče opazil, po zanesljivih virih pa naj bi se zakonca nameravala ločiti. Doslej naj bi med njima ne bilo večjih trenj (ločevala sta se sporazumno), včeraj zgodaj zjutraj pa sta se silovito sprla. Med prepirom je moški izgubil nadzor nad samim seboj - tožilcu je sinoči med zaslišanjem dejal, da je bil povod za prepir ločitev -, zagrabil kuhinjski nož in večkrat zabodel ženo, dodaja Primorski dnevnik.

37-letnik je okrog 7.30 poklical družinskega prijatelja, ki je po poklicu karabinjer, in mu dejal, da je “naredil neumnost”. Na prizorišče so nato prišli karabinjerji goriškega preiskovalnega oddelka in poveljstva v Gradišču. Moškega so našli ob ženinem truplu v spalnici. Moškega so po aretaciji najprej pospremili na urgenco, saj se je med prepirom ranil v roko. V večernih urah so ga zaslišali na poveljstvu karabinjerjev, medtem ko so otroka, ki je v šoku, zaupali tožilstvu za mladoletne. “Dan je deček preživel v družbi družinskega prijatelja, ki ga je zjutraj poklical njegov oče. Zelo je pretresen. Ni nam še jasno, ali je zločinu prisostvoval,” je dejal Lia za Primorski dnevnik.

“Nikoli nismo opazili, da bi bilo karkoli narobe,” pa je za časnik povedal sosed, ki živi v stanovanjski hiši v Ulici Campagnola. Nič hudega niso slutili niti v trgovini telefonske družbe Tre v nakupovalnem središču Tiare v Vilešu, kjer se je Migena K. zaposlila pred nekaj meseci. 30-letnica je zadnje čase sicer sama vzdrževala družino, saj je mož pred nekaj meseci izgubil službo. Po besedah Sulollarijevega odvetnika Paola Bevilacque je bil zakon že več časa v krizi - mož in žena sta se že dogovarjala o ločitvi -, zaradi izgube službe pa je bil 37-letnik v depresiji. Moški je trenutno v priporu.

Spletno uredništvo


Najbolj brano