Poljak, ki si je privoščil potegavščino z muho, izgubil službo

Štorija o potegavščini z muho, ki si jo je privoščil poljski turist z družino v Rovinju, je zakrožila po Evropi, nastopile pa so tudi posledice. Poljaka Dariuša P., ki je vrgel muho v skodelico s sladoledom, da bi se izognil plačilu računa, so doma na Poljskem kaznovali z odpovedjo službe. Dariuš P. je (bil) od eden od šefov zapora Gožuv na zahodu Poljske, poročanje poljskega spletnega portala wyborcza.pl povzemata Glas Istre in blic.rs.

Štorija o potegavščini z muho, ki si jo je privoščil poljski turist 
z družino v Rovinju, je zakrožila po Evropi, nastopile pa so 
tudi posledice. Foto: Vir: Glas Istre
Štorija o potegavščini z muho, ki si jo je privoščil poljski turist z družino v Rovinju, je zakrožila po Evropi, nastopile pa so tudi posledice. Foto: Vir: Glas Istre

ROVINJ > Hrvaški in številni drugi mediji so se minuli teden razpisali o poljskem turistu, ki se je v slaščičarni v Rovinju z zvijačo hotel izogniti plačilu računa, a so ga pri tem ujele varnostne kamere.

Poljsko pravosodno ministrstvo je v izjavi za javnost poudarilo, da so njihovi zaposleni zavezani k etičnemu ravnanju, tako v delovnem okolju kot zasebnem, zato so se odločili za ukrep odpovedi službe.

Na posnetku je videti moškega, ki sedi za mizo na terasi slaščičarne v družbi žene in otroka. V 39. sekundi posnetka se vidi, kako moški vzame v roke vrečko, nekaj izvleče iz nje in to vrže v krožnik. Čez nekaj trenutkov vstane in se odpravi do natakarja, da bi se pritožil. Z negodovanjem nad muho, ki da je zaplavala v njegov krožnik, naposled celo uspe in slaščičarno zapusti, ne da bi plačal račun, so poročali hrvaški mediji.

Po poročanju Glasa Istre gostincu incident s poljskim gostom ni dal miru, saj se v lokalu, kjer posluje že tretja generacija njegove družine, še ni zgodilo, da bi gostu priletela v krožnik muha. Zato se je odločil, da pregleda posnetke varnostne kamere, nameščene pred vhodom v slaščičarno. Takoj mu je postalo jasno, kaj se je zgodilo. Naključje je hotelo, da se je le uro za tem Poljak znova sprehodil mimo slaščičarne. Gostinec ga je kajpak dohitel, mu povedal, da je vse zabeležila kamera in mu zagrozil, da bo posnetek objavil. Moški naj bi tedaj vendarle izvlekel denarnico in želel poravnati račun, posnetek pa je vseeno pricurljal v javnost.

Spletno uredništvo


Najbolj brano