Pokojnico na dan pogreba pomotoma preoblekli v moškega

Egle Margon Bossi je umrla 24. julija lani pri 82 letih. 27. julija ob 8. uri so se na tržaškem pokopališču sv. Ana zbrali njeni najbližji svojci, kjer pa jih je pričakal skorajda nadrealističen prizor.

Pokopališče sv. Ane v Trstu
Pokopališče sv. Ane v Trstu 

TRST > Sinovi pokojne 82-letnice v krsti sprva niso prepoznali lastne matere. Zakaj? Delavci pogrebne službe so žensko namreč pomotoma preoblekli v moškega. Egle Margon Bossi je bila oblečena v temen moški kostim, belo srajco in temno kravato, prav tako so bili njeni lasje počesani po moško, naličena pa je bila tako, da so bile poudarjene moške linije obraza, piše Il Piccolo.

Ob pogledu na pokojno mater so bili sinovi po pisanju časnika jezni, očetu, možu pokojnice pa so komajda uspeli preprečiti, da bi se približal odprti krsti. Ko so pomoto ugotovili delavci pogrebne službe, so krsto zaprli, pogreb pa so izpeljali do konca. Družina pokojne se je odločila za tožbo zoper pogrebno službo pokopališča sv. Ane. Vodja tamkajšnje pogrebne službe Roberto Ricamo je za Il Piccolo samo dejal, da se napake pri delu pač pripetijo.

Na dan pogreba je pogrebna služba popravila svojo napako. Opoldne je družina pokojno 82-letnico še zadnjič videla v svojih, ženskih oblačilih ter pričeski in make-upu.

Spletno uredništvo


Najbolj brano