Pitbula raztrgala mačke v zavetišču

V mačji oazi, ki deluje v italijanskem Tržiču pod okriljem zavetišča La Cuccia, so včeraj nameravali odpreti vrata morebitnim posvojiteljem muc. Načrte jim je že v petek skalil grozljiv prizor: dva pobegla pitbula sta raztrgala tri od 25 mačk v zavetišču, večino ostalih pa pregnala.

V tržiškem zavetišču so zaradi napada dveh pitbulov nastradale tri mačke. Fotografija je simbolična. Foto: Ilona Dolenc
V tržiškem zavetišču so zaradi napada dveh pitbulov nastradale tri mačke. Fotografija je simbolična. Foto: Ilona Dolenc

TRŽIČ > Pitbula, za katera se je izkazalo, da sta pobegnila iz začasnega prebivališča, saj so njuni lastniki zdoma, sta v petek zgodaj zjutraj pregriznila mrežo, ki ju je ločila od mačk in se nato pognala za njimi, piše tržaški Il Piccolo.

Tri muce so obležale pod njunimi ugrizi, večina ostalih pa se je razbežala. V zavetišču so ugotovili, kaj se je zgodilo, šele popoldne, ko je k mačkam prišla ena od prostovoljk in naletela na grozljiv prizor. Pojasnilo zanj so v zavetišču dobili s pomočjo posnetkov varnostnih kamer.

Pristojne službe so našle oba psa in ju odpeljale nazaj tja, od koder sta zbežala. V zavetišču po poročanju časnika Il Piccolo, ne vedo, kdo so lastniki psov, želeli pa bi jih opozoriti, da sta psa nevarna. “Ne bi se smela prosto sprehajati naokrog,” meni predsednica društva La Cuccia Laura Grassi, ki namerava zaradi dogodka sprožiti tožbo zoper lastnike in zahtevati odškodnino.

Spletno uredništvo


Najbolj brano