Očeta aretirali, sina ovadili zaradi preprodaje mamil

V okviru več kot enoletne preiskave Filistei 2016 o preprodaji mamil v Trstu je lokalna policija pridržala eno osebo, drugih osem pa kazensko ovadila na prostosti.

Fotografija je simbolična. Foto: Pu Koper
Fotografija je simbolična. Foto: Pu Koper

TRST > Pred nekaj dnevi so policisti med hišno preiskavo v omari nekega stanovanja našli 250 gramov marihuane: osumljenega mladeniča so zaradi tega ovadili, njegovega očeta pa aretirali, poroča Primorski dnevnik.

Lokalni policisti so po nalogu državnega tožilstva preiskovali skupino mladih domačinov, ki je v Trstu prodajala marihuano in druge droge, med kupci pa je bilo veliko mladoletnikov. Aretirali so 46-letnega S.I., ovadili pa njegovega 20-letnega sina M.I. in še sedem mladih. Preiskovalci so sprva zasledovali in prisluškovali 20-letniku, zatem pa se je njihova pozornost preusmerila še na očeta, ki je naposled edini pristal v priporu.

Preiskava se je začela aprila lani, ko so organi pregona ustavili avtomobil, ki je peljal iz Slovenije v Trst. V njem sta sedela danes 21-letni D.D. in njegov vrstnik, D.D. je imel pri sebi večjo količino marihuane, domnevno namenjeno prodaji na tržaškem tržišču. Takrat so zasegli tudi večjo količino tako imenovane posiljevalske droge GHB (gama-hidroksibutiratom). Med hišno preiskavo pri drugem osumljencu (z začetnicama M.S.) pa so našli tudi na nekaj nabojev iz vojnih časov, še dodaja časnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano