Obsojeni zaradi posega v dolini Glinščice

Tržaško prizivno sodišče je na glavo obrnilo prvostopenjsko oprostilno sodbo v zvezi z akcijo, med katero so marca 2012 posekali večje število dreves deželne civilne zaščite ob strugi Glinščice v dolinski občini, poroča Primorski dnevnik.

 Foto: Vir: Primorski Dnevnik
Foto: Vir: Primorski Dnevnik

TRST > Tedanji podpredsednik Dežele FJK Luca Ciriani je bil obsojen na šest mesecev zaporne kazni in deset tisoč evrov denarne kazni. Enake obsodbe so doletele nekdanjega direktorja deželne civilne zaščite Guglielma Berlassa, deželno funkcionarko Cristino Trocca in Adriana Morettina. Cirianijevi odvetniki so napovedali priziv na kasacijsko sodišče, predstavnik desne sredine noče izkoristiti možnosti zastaranja kazenskega postopka, poroča Primorski dnevnik.

Leta 2016 so bili sicer vsi oproščeni, saj je sodišče ugotovilo, da kaznivega dejanja ni bilo oziroma da je korenito intervencijo v dolini Glinščice narekovala nuja po zagotovitvi varnosti prebivalcev. Taka je bila lanska ugotovitev sodišča o zadevi, ki jo je marca 2012 povzročila civilna zaščita pod taktirko deželnega odbora.

Spletno uredništvo


Najbolj brano