“Nesumljiva” hišna pomočnica ukradla Picassa in Veroneseja

Oktobra letos je iz ene od tržaških vil izginilo približno 100.000 evrov gotovine in vrsta dragocenih umetnin, kot so, denimo, slike Pabla Picassa in Paola Veroneseja. Sprva je policija menila, da ima opravka s profesionalno tolpo, a s preiskavo so dokaj hitro ugotovili, da vsi indici vodijo samo v eno smer, in sicer k 50-letni hišni pomočnici, ki je delala vrsto let za bogato tržaško družino.

Fotografija je simbolična. Foto: Arhiv Pn
Fotografija je simbolična. Foto: Arhiv Pn

TRST > Rop se je zgodil oktobra letos, v času, ko je bila družina izven Trsta. Družina je imela v vili po pisanju Il Piccola sofisticiran alarmni sistem, ki je bil povezan s tremi sefi, v katerih je družina hranila dragocenosti. A alarmni sistem je bil nekaj časa izključen, po pisanju časnika zaradi tega, da se ne bi zaradi močne burje “po nepotrebnem” aktiviral. V tem času so umetnine in denar izginili.

Policisti so krog osumljenih zožili na redne obiskovalce vile, a med temi je največ sumov vzbudila 50-letna hišna pomočnica C. I.. Med hišno preiskavo so v njeni garaži odkrili celoten plen. Prav 50-letna italijanska državljanka pa je na začetku preiskave najbolj pomagala policistom pri rekonstrukciji dogodkov.

50-letnica je obtožena velike tatvine.

Spletno uredništvo


Najbolj brano