Neobvladljiv fenomen v Trstu: prostitucija na domu

V Trstu se je prostitucija z ulic preselila med štiri stene, še več, tržaški časnik Il Piccolo piše, da je ta vrsta prostitucije v Trstu postala neobvladljiv fenomen.

TRST > Prostitutke, ki delajo “doma” (skorajda izključno gre za najeta stanovanja) nimajo urnika. Večinoma gre za Brazilke, Korejke, Romunke in tudi Italijanke, ki skupaj s homosekusalci in transeksualci svoje storitve oglašujejo prek spleta. Cene, odvisno od storitve, se gibljejo od 50 do 100 evrov, piše Il Piccolo.

Kot omenjeno, največkrat gre za najeta stanovanja, o storitvah, ki jih izvajajo najemniki, pa v večini primerov lastniki niso seznanjeni. Tu se začne težava, ker v Italiji prostitucija ni kazniva, oddajati na primer stanovanje za ta namen pa je kaznivo dejanje. Minuli december so sicer tržaški policisti aretirali 68-letnika iz Trenta, ki je v svoje stanovanje v ulici Manna nastanil prostituke. Posel je cvetel eno leto, po raciji pa je 68-letnik zbežal v Bolgarijo, a so ga tamkajšnje oblasti predale italijanskim. Časnik dodaja, da občasno sodstvo intervenira tudi na spletnih portalih s spolnimi storitvami, ker pridobivanje finančne koristi od tega posla prek spleta, je v Italiji tudi kaznivo dejanje.

Novinarji so ugotovili, da prostitutke na ta način delujejo skorajda vsepovsod v Trstu, od mestnega središča do obrobja. Na oglasih seveda ne piše naslov, ampak je objavljena samo telefonska številka. Dekleta pa se oglasijo samo na vidne telefonske številke, na skrite ne, in bodočim strankam povedo približno lokacijo, zato se večina strank odloči za taksista, ki so med najbolj “informiranimi o novostih” skorajda v vsakem mestu, piše še časnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano