Na tržišču naj bi se pojavilo lažno meso boškarina

Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI) s sedežem v hrvaškem Pazinu opozarja, da se je na istrskem tržišču pojavilo sumljivo meso, deklarirano kot meso istrskega goveda. Direktor agencije Igor Merlić je na to opozoril stranke, ki od AZZRI redno kupujejo to vrsto mesa. Gre za približno 30 restavracij na območju Reke, Zagreba ter Istre.

Agencija za ruralni razvoj Istre  opozarja, da se je na istrskem 
tržišču pojavilo sumljivo meso, deklarirano kot meso istrskega goveda. Foto: Sašo Dravinec
Agencija za ruralni razvoj Istre opozarja, da se je na istrskem tržišču pojavilo sumljivo meso, deklarirano kot meso istrskega goveda. Foto: Sašo Dravinec

ISTRA > Informacije o tem, da posamični trgovci in prekupčevalci poskušajo gostinskim obratom prodati lažno meso boškarina, so do AZZRI prišle s terena.

Direktor agencije Igor Merlić je na to vse redne stranke opozoril z dopisom, v katerem jih svari, naj bodo pozorni na morebitne prevare, piše Glas Istre. Gostince, ki bi kupili meso istrskega goveda od drugih ponudnikov, opozarja, naj obvezno preverijo dokumentacijo, ki mora dokazovati sledljivost mesa od vzreje do mize.

AZRRI po besedah Merlića podpira prodajo mesa istrskega goveda v privatnem sektorju, saj je to cilj projekta revitalizacije njegove populacije v Istri. Nasprotuje pa varanju kupcev.

Ti naj bodo posebej pozorni v primerih, če jim kdo ponuja sveže meso komaj zaklane živali. AZZRI namreč prodaja izključno zrelo oziroma odležano meso boškarina.

Zelo malo verjetno je, meni Merlić, da bi v omenjeni zgodbi res šlo za istrsko govedo. Njihove stranke so jim namreč sporočile, da so jim “fantomski” trgovci ponudili toliko, denimo, bifteka boškarina, da bi ob dejanski dostavi takšne količine mesa ne ostal živ niti en primerek te živali.

Spletno uredništvo


Najbolj brano