Mislil, da je povozil divjad, in pobegnil

“Mislil sem, da sem povozil žival”. Tako se je včeraj popoldne po pisanju Primorskega dnevnika skušal opravičiti 50-letni Goričan, ki je v nedeljo v Ulici Madonnina del Fante v bližini predora Baruzzi v Podgori zbil 33-letnega slovenskega državljana.

Nesreča se je zgodila v nedeljo nekaj po 17. uri. 33-letni S.K. 
iz Vipolž je skupaj s prijateljem nameraval prečkati cesto pri 
baru Sporting, kjer naj bi si pred tem ogledal tekmo. Ko je 
stopil na cesto, je iz predora pripeljal avtomobil in ga zbil. S.K. 
je padel na pokrov motorja in vetrobransko steklo, nakar je 
ranjen obležal na cestišču. Foto: Vir: Primorski Dnevnik
Nesreča se je zgodila v nedeljo nekaj po 17. uri. 33-letni S.K. iz Vipolž je skupaj s prijateljem nameraval prečkati cesto pri baru Sporting, kjer naj bi si pred tem ogledal tekmo. Ko je stopil na cesto, je iz predora pripeljal avtomobil in ga zbil. S.K. je padel na pokrov motorja in vetrobransko steklo, nakar je ranjen obležal na cestišču. Foto: Vir: Primorski Dnevnik

TRST > Voznik je odpeljal dalje, ne da bi mu ponudil pomoč, včeraj popoldne pa se je po posvetovanju z odvetnikom sam zglasil pri karabinjerjih in priznal, da je sedel za volanom avtomobila, ki je povozil mladeniča, piše Primorski dnevnik. Karabinjerji so ga ovadili zaradi pobega s kraja nesreče, moški ostaja na prostosti.

Nesreča se je zgodila nekaj po 17. uri. 33-letni S.K. iz Vipolž je skupaj s prijateljem nameraval prečkati cesto pri baru Sporting, kjer naj bi si pred tem ogledal tekmo. Ko je stopil na cesto, je iz predora pripeljal avtomobil in ga zbil. S.K. je padel na pokrov motorja in vetrobransko steklo, nakar je ranjen obležal na cestišču, poroča Primorski dnevnik. Njegov prijatelj, ki se je pravočasno vrgel na tla, se ni poškodoval. Voznik je nadaljeval svojo pot, ne da bi se zmenil za povoženca; preden je izginil, je 33-letnikovemu prijatelju uspelo videti le, da je šlo za črn avtomobil znamke mercedes, drugih očividcev ni bilo.

Na prizorišče nesreče so prihiteli reševalci, ki so poškodovanca odpeljali v videmsko bolnišnico. Mladenič si je ob rahli poškodbi glave zlomil gleženj, hujših poškodb ni dobil. V Podgoro so kmalu prišli tudi karabinjerji. Nemudoma so začeli zbirati informacije in iskati pobeglega avtomobilista, za katerim se je medtem izgubila vsaka sled.

Avtomobil so karabinjerji odkrili šele včeraj. Ugotovili so, da pobegli voznik z njim ni šel daleč: po nesreči je vožnjo nadaljeval proti Majnicam, pri skate parku je zavil desno in po nekaj sto metrih parkiral vozilo z razbitim vetrobranskim steklom pod viaduktom Ragazzi del ‘99. Tam so ga v popoldanskih urah našli karabinjerji.

Nekaj minut pred tem se je 50-letni Goričan s svojim odvetnikom zglasil na poveljstvu karabinjerjev in priznal vpletenost v nesrečo, še dodaja časnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano