Med tekmo ugasnilo življenje še ne 17-letnega košarkarja

Srce še ne 17-letnega Tržačana Eugenia Rossettija, košarkarja ekipe BaskeTrieste, ki deluje pod okriljem drugoligaša Pallacanestro Trieste, je v torek pozno popoldne dokončno prenehalo biti. Fanta je v ponedeljek zvečer med tekmo v kraju Mazzano pri Brescii doletela srčna kap.

Srce še ne 17-letnega Tržačana Eugenia Rossettija, košarkarja ekipe BaskeTrieste, je v torek pozno popoldne dokončno prenehalo biti. Foto: Vir: Primorski Dnevnik
Srce še ne 17-letnega Tržačana Eugenia Rossettija, košarkarja ekipe BaskeTrieste, je v torek pozno popoldne dokončno prenehalo biti. Foto: Vir: Primorski Dnevnik

TRST > Državno tožilstvo v Brescii je včeraj uvedlo preiskavo, da bi ugotovilo, ali je mogoče komu pripisati odgovornost za tragični dogodek, poroča Primorski dnevnik. V telovadnici med drugim ni bilo defibrilatorja, ki pa na tej ravni (Under 20 Elite) zaenkrat še ni obvezen, poročajo mediji.

V Trstu medtem žalujejo za fantom, ki je sanjal, da bo prej ali slej zaigral za prvi tržaški košarkarski klub, na visoki državni ravni. Med ponedeljkovo tekmo se je Eugenio počutil slabo, zaprosil je za zamenjavo. Ko je sedel za klop, se je prijel za prsni koš in se zgrudil. Reševalci službe 118 naj bi po poročanju dnevnika Brescia Oggi ukrepali hitro, 25-minutni poskus oživljanja je bil sprva uspešen, v rešilcu pa je prišlo do ponovnega infarkta. Posledice so bile prehude, Eugenio se je v bolnišnici boril za življenje in naposled umrl. Starša, brat in sestra so se nemudoma odpravili v Lombardijo, predsednik kluba Pallacanestro Trieste pa jim je izrazil sožalje. Člani drugoligaške ekipe bodo prihodnjo tekmo igrali s črnim trakom na majici, še dodaja časnik na svoji spletni strani.

Spletno uredništvo


Najbolj brano