Letošnja Barkolana bo trajala kar deset dni

Včeraj so na sedežu Jadralnega društva Barkovlje in Grljan predstavili letošnji program Barkolane, ki prinaša nekaj novosti. Letošnja Barkolana bo trajala kar deset dni, od 30. septembra do 9. oktobra. Poleg te novosti bo še veliko več spremljevalnih dogodkov: ob najpomembnejši sobotni regati se bodo zvrstili še ribiški, plavalni, veslaški, kuharski in kulturni dogodki, poroča Primorski dnevnik.

Letošnja Barkolana bo trajala kar deset dni, od 30. septembra 
do 9. oktobra. Foto: Leo Caharija
Letošnja Barkolana bo trajala kar deset dni, od 30. septembra do 9. oktobra. Foto: Leo Caharija

TRST > Med organizatorje kulturnih dogodkov se je letos vključila založba Feltrinelli, ki bo ovrednotila BarKolano v luči znanih knjig in pisateljev na temo morja. Med dogodki bo tudi tekmovanje Fincantieri cup, v katerem se bodo pomerili dijaki in študentje z raznih koncev Evrope, ki se ukvarjajo z ladijskim inženirstvom.

Tradicionalna Barkolana bo letos slavila 48. izvedbo. Zamisel o tržaški regati se je pojavila štirim članom jadralnega društva Barkovlje in Grljan nekega večera leta 1969. Iz leta v leto se je prireditev večala in v organizacijo vse do danes vključila javne uprave in mnogo organizacij, kar je privedlo do tega, da je danes Barkolana pravi oktobrski praznik, hkrati pa dobra mednarodna promocija mesta Trst, dodaja Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano