Krut primer mučenja v Poreču: delavko polil s solno kislino

Hrvaško Istro pretresa primer okrutnega mučenja 43-letne delavke iz Slavonije, ki je bila zaposlena pri poreškem podjetniku. Za Vjerana Š. je puljsko sodišče zaradi številnih kaznivih dejanj (psihična in fizična zloraba, odvzem svobode) odredilo enomesečni pripor, zaradi možnega vplivanja na priče in ponovitve kaznivih dejanj pa je razpisalo varščino v višini 80.000 kun.

Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta
Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta

POREČ > Časnik Glas Istre je poročal, da je podjetnik Vjeran Š. osumljen, da je v ulici Otokara Keršovanija v središču Poreča 43-letnico prisilil, da je delala v nemogočih razmerah. Vjeran Š. se je lani z družino iz Zadra preselil v Poreč, kjer je v omenjeni ulici odprl lokal, poimenovan Franšiza. 43-letnica je bila zaposlena v omenjenem lokalu, pred časom pa je lokal prenehal z obratovanjem. Vjeran Š. je začel z novim poslom (kuhanje toplih malic) eno nadstropje višje nad lokalom, 43-letnica pa je hrano raznašala po Poreču. Sosedi so za Glas Istre povedali, da so žensko pogosto videvali in da je bila vsa modricah, menili so, da je narkomanka. Pred časom se je ženska odločila agoniji narediti konec in svojega delodajalca, ki ji je občasno izplačeval zelo nizke zneske, prijavila policiji.

Kriminalistična preiskava je pokazala, da jo je 31-letni podjetnik zaklepal v skladišče, kjer je tudi živela, in ji onemogočal komunikacijo z drugimi, ko pa je med delom storila kakšno napako, se je kruto fizično in psihično znesel nad njo. Glas Istre poroča, da jo je celo enkrat polil s solno kislino.

31-letnik je obtožen trgovine z ljudi, povzročitve težkih fizičnih poškodb in protipravnega odvzema svobode.

Spletno uredništvo


Najbolj brano