Kokain in marihuana iz Slovenije in Španije v Trst

Policisti so včeraj v Trstu po nalogu tržaškega sodnika za predhodne preiskave in na zahtevo tožilcev okrožne direkcije za boj proti mafiji zaradi mednarodnega trgovanja z mamili aretirali devet oseb, od katerih se je šest znašlo v koronejskem zaporu, tri pa v hišnem priporu, poroča Primorski dnevnik.

Za prodajo droge in orožja je bila zadolžena mreža razpečevalcev. Tolpa je zaslužila kakih 60.000 evrov na mesec. Foto: Vir: Primorski Dnevnik
Za prodajo droge in orožja je bila zadolžena mreža razpečevalcev. Tolpa je zaslužila kakih 60.000 evrov na mesec. Foto: Vir: Primorski Dnevnik

TRST > S tem se je zaključila več kot leto dni trajajoča operacija Quadrifoglio 2015, v okviru katere je policija razbila tolpo, ki se je z drogo - v glavnem je šlo za kokain in marihuano - oskrbovala v Španiji in Sloveniji, prodajala pa jo je na krajevnem tržišču skupaj z orožjem, poroča Primorski dnevnik. Sodstvo je odredilo zapor za 29-letnega kolumbijskega državljana J. A. S. C., njegovo 26-letno partnerko K. M. B. L. iz Dominikanske republike, njeno mamo, 48-letno C. M. L. B., 45-letno kolumbijsko državljanko L. C. B., 61-letnega tržaškega taksista R. I. in njegovo 60-letno ženo E. C. Razen C. M. L. B. gre v vseh primerih za osebe, ki so že kršile zakone, kar velja tudi za ostale tri osebe, ki so se znašle v hišnem priporu: gre za 31-letnega Tržačana D. L., 38-letnega Tržačana F. S.in Tržačana 75-letnega L. C.

Za prodajo droge in orožja je bila zadolžena mreža razpečevalcev. Tolpa je zaslužila kakih 60.000 evrov na mesec. Razpečevalce in člane tolpe so prijeli med lanskim decembrom in letošnjim januarjem, ko je policija tudi zasegla večjo količino orožja (predvsem pušk in pištol) in droge. Skupno so zasegli več kot tri kilograme kokaina in več kot osem kilogramov marihuane, poroča Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano