Kdo vam bo v Trstu pripravil najboljši kapučin v kozarčku?

Najboljši kapučin v kozarčku ali kot mu pravijo Tržačani capo in B najbolje pripravlja Slovenka Tjaša Milkovič, upraviteljica bara White Caffè v Ulici Genova.

Tjaša Milkovič v sredini Foto: Vir: Primorski Dnevnik
Tjaša Milkovič v sredini Foto: Vir: Primorski Dnevnik

TRST > Tako je presodila štiričlanska žirija tekmovanja Capo in B Championship, s katerim se je sklenila tretja izvedba festivala kave Trieste Coffee Festival, ki je trajal 16. do 26. oktobra v Hiši Maier v Kavani in na še nekaterih drugih prizoriščih, poroča Primorski dnevnik. Tjaša Milkovič se je z naslovom najboljše okitila že tretje leto zapored, po čemer lahko sklepamo, da je odkrila idealno razmerje v pripravi kapučina v kozarčku. Najboljši rjavi kavni napitek naj bi bil sestavljen iz popolnoma enakih deležev; tretjine espressa, tretjine mleka in tretjine mlečne pene. Sodniki pa so ocenjevali tudi kakovost espressa, natančnost pri kavnem aparatu, čistočo, pripravo in dekorativne elemente, ki pogosto krasijo vrhnji sloj kapučina v kozarčku. Na drugo mesto se je tokrat uvrstil Piero Bassanese iz bara Bar al G, na tretje pa Vincenzo Greco iz kavarne Caffè degli Specchi, še dodaja časnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano