Huda prometna nesreča blizu mejnega prehoda Škofije

Na hitri cesti, ki pelje proti nekdanjemu mejnemu prehodu pri Škofijah, je v noči na ponedeljek prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je ena oseba izgubila življenje, dve pa sta bili hudo ranjeni.

Na hitri cesti, ki pelje proti nekdanjemu mejnemu prehodu pri 
Škofijah, je v noči na ponedeljek prišlo do hude prometne 
nesreče, v kateri je ena oseba izgubila življenje. Foto: Vir: Primorski Dnevnik
Na hitri cesti, ki pelje proti nekdanjemu mejnemu prehodu pri Škofijah, je v noči na ponedeljek prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je ena oseba izgubila življenje. Foto: Vir: Primorski Dnevnik

TRST > V avtomobilu znamke bmw z bolgarsko registrsko tablico se je proti Rabujezu - iz Italije proti Sloveniji - nekaj po 2. uri zjutraj peljala družina bolgarskih državljanov s stalnim bivališčem v kraju San Bonifacio pri Veroni, piše Primorski dnevnik. Za volanom avtomobila je sedel mlajši moški, ob njem njegova žena; na zadnjem sedežu pa je sedela voznikova tašča.

Okoliščine nesreče danes še niso znane, vendar prometna policija ne izključuje, da je prometni nesreči botrovala slaba vidljivost zaradi močnega naliva, dodaja časnik. Voznik avtomobila je pri nekdanji italijanski meji morda premočno pritisnil na zavore ali pa ga je presenetil spanec: naenkrat je izgubil nadzor nad vozilom, ki se je zavrtelo okrog svoje osi in z levim bokom silovito treščilo v priklopnik tovornjaka s slovaško registrsko tablico, ki je bil ustavljen na desni strani ceste. Bočni del avtomobila se je zagozdil pod prikolico, pri čemer je bila voznikova tašča, na mestu mrtva.

Spletno uredništvo


Najbolj brano