Hrvaška policija v Istri ustavila 14 Afganistancev, namenjenih v Slovenijo

Hrvaški policisti so v soboto zvečer na območju Buzeta v Istri ustavili 14 državljanov Afganistana, ki so poskušali vstopiti v Slovenijo mimo mejnega prehoda. V skupini afganistanskih prebežnikov so bili tudi trije otroci. Poleg tega so prijeli dva hrvaška državljana, ki sta osumljena kaznivega dejanja tihotapljenja ljudi.

 Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

ZAGREB > Policisti so v soboto okoli 20. ure na Roškem polju pri Buzetu nedaleč od hrvaško-slovenske meje ustavili dve vozili, s katerimi sta upravljala hrvaška državljana.

V avtomobilih je bilo 14 državljanov Afganistana v starosti od 18 do 39 let in trije otroci, je danes na svoji spletni strani sporočila policijska uprave hrvaške Istre.

Med kriminalistično preiskavo so ugotovili, da sta Hrvata, 40-letnik in 21-letnik, po predhodnem dogovoru prepeljala državljane Afganistana iz Zagreba v Istro z namenom, da ilegalno vstopijo v Slovenijo, so dodali na istrski policiji.

Voznika sta v puljskem priporu, polnoletni državljani Afganistana pa bodo plačali kazen zaradi kršitve zakona o schengenski meji, so zapisali.

STA


Najbolj brano