Bližnje srečanje z lisico

Hrvoje Tomečić z Reke je bil s prijateljem na izletu na območju Gomancev. Opazila sta lisici, ki sta lovili ptice, zatem pa sta se jima približali in z zanimanjem raziskovali tudi njun avto, poroča Novi list.

 Lisici sta raziskali avto.  Foto: Vir: Novi list
Lisici sta raziskali avto.  Foto: Vir: Novi list

REKA > “Medtem ko sva jedla, sva opazili lisici, ki sta lovili ptice. Zatem sta se nama lisici z veliko opreznostjo začeli približevati. Žal sva kosilo že pojedla, ostala pa nama je voda, ki sva jim jo ponudila,” je povedal Hrvoje Tomečić, ki je fotografije srečanja objavil na družabnih omrežjih. Ob njih so se pojavili komentarji, da je potrebno biti previden, saj da se te plahe živali ljudem približajo le, ko so bolne. Lisici sta bili videti zdravi, je za Novi list povedal Tomečić in dodal, da ga ni bilo lisic prav nič strah in da bil to verjetno razlog, da sta se jima približali. Meni, da sta bili samo lačni.

Lisici sta temeljito raziskali avto. “Ena je celo iz avta izvlekla preprogo, a tega nisem uspel posneti,” je povedal Tomečić. Druženje je trajalo do sončnega zahoda, ko se je Tomečić s prijateljem odpeljal nazaj proti Reki, lisici pa sta šli svojo pot. “Nita tekli za nama. Enostavno sta se obrnili in šli nazaj proti gozdu, v smeri, iz katere sta prišli,” je povedal.

Spletno uredništvo


Najbolj brano