Arena v znamenju opere

Sloviti španski tenorist Jose Carreras bo v okviru svetovne turneje Life in Music 23. julija ob spremljavi simfoničnega orkestra reškega HNK Ivana plemenitega Zajca nastopil na humanitarnem koncertu v puljski areni.

Jose Carreras
Jose Carreras 

PULJ > Prihodke od koncerta bodo namenili ustanovama za zdravljenje in rehabilitacijo otrok v Pulju in na Reki.

Po pisanju hrvaške tiskovne agencije Hina bo 70-letni Jose Carreras zapel nekaj najbolj znanih opernih arij, na odru pa se mu bosta pridružili hrvaško-slovenska sopranistka Martina Zadro in hrvaška čelistka Ana Rucner.

Carrerasu so leta 1987 diagnosticirali levkemijo. Bolezen je uspel premagati po presaditvi kostnega mozga, leta 1988 pa je ustanovil po sebi poimenovano fundacijo za zbiranje denarja za boj proti levkemiji.

Širšo prepoznavnost je dosegel z nastopom na svetovnem prvenstvu v Rimu leta 1990, ko je s Placidom Domingom in že pokojnim Lucianom Pavarottijem nastopil pod skupnim imenom Trije tenorji. Nekajkrat je gostoval tudi v Sloveniji ter z radijskimi simfoniki posnel ploščo s priredbami popularnih italijanskih in latinskoameriških pesmi. Del zbranega denarja s puljskega koncerta bo namenjen Zavodu za bolezni srca in ožilja na Reki, del pa Dnevnemu centru za rehabilitacijo Veruda v Pulju.

Kot so sporočili organizatorji koncerta Art hill in Meritum komunikacije, so nekaj denarja že prispevala nekatera znana podjetja. Častna pokroviteljica koncerta je hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

STA


Najbolj brano