Ali je bila stiskalnica pokvarjena?

Medtem ko vaška in širša skupnost žaluje za vinogradnikom Jožkom Coljo, ki je v soboto zvečer v tragičnih okoliščinah izgubil življenje na svoji kmetiji v Samatorci, preiskovalci ugotavljajo, kaj se mu je točno zgodilo. Nabrežinski karabinjerji so stiskalnico zasegli, tožilec Matteo Tripani, ki v Trstu redno preiskuje nesreče pri delu, pa bo odredil obdukcijo. Zaradi slednje še ni znano, kdaj bo pogreb, poroča Primorski dnevnik.

Medtem ko vaška in širša skupnost žaluje za vinogradnikom 
Jožkom Coljo, ki je v soboto zvečer v tragičnih okoliščinah 
izgubil življenje na svoji kmetiji v Samatorci, preiskovalci 
ugotavljajo, kaj se mu je točno zgodilo. Foto: Henrik Sturman
Medtem ko vaška in širša skupnost žaluje za vinogradnikom Jožkom Coljo, ki je v soboto zvečer v tragičnih okoliščinah izgubil življenje na svoji kmetiji v Samatorci, preiskovalci ugotavljajo, kaj se mu je točno zgodilo. Foto: Henrik Sturman

TRST > Preiskovalci so potrdili, da je Colja v soboto iz še neznanih razlogov z roko segel v notranjost stiskalnice, s katero je stiskal belo grozdje. Morda jo je ob koncu dneva hotel očistiti, ali pa se je v njej nekaj zataknilo, dejstvo je, da je stroj nenadoma spet začel delati in nesrečnemu vinogradniku povlekel tako roko kot glavo ter ju močno stisnil. Njegova soproga je zaslišala krik, a možu ni mogla pomagati, kakor tudi ne gostje, ki so se zadrževali na njuni turistični kmetiji. Reševalcem je kmalu postalo jasno, da je moški izdihnil, piše Primorski dnevnik.

Preiskovalci so dodali, da ima tudi ta stiskalnica, tako kot njej podobne, varovalke, ki bi morale v takih primerih ustaviti stroj. A se to žal ni zgodilo. Vprašanje je, ali je bil stroj pokvarjen, ali pa je vinar po pomoti kaj pritisnil in onemogočil vklop varovalke. S tem se bodo ukvarjali delovni inšpektorji zdravstvenega podjetja in drugi strokovnjaki, ko jim bo tožilec to naročil, še dodaja časnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano