38-letnik skorajda oslepel zaradi zelo nevarnega “pobalinstva”

38-letni Tržačan Luca P. bi skoraj izgubil vid zaradi predrznega “pobalinstva” - vode, ki jo je nekdo med vožnjo z avtom polil po njem, ko se je ta nič hudega sluteč ob 1. uri v nedeljo sprehajal po Trstu.

Fotografija je simbolična Foto: Davorin Krizmancic
Fotografija je simbolična Foto: Davorin Krizmancic

TRST > Luca je po pisanju Il Piccola pešačil skozi tunel, ki vodi od Campa Elisi do trga Sansovina in svetega Justa. Vračal se je z večerje pri prijatelju, vse je bilo mirno, dokler ni naenkrat začutil silnega udarca v glavo, še posebej po očeh in nosu. Komaj se je držal na nogah, ampak mu je uspelo po telefonu poklicati na pomoč. Čez nekaj minut so bili reševalci že pri njem. Žrtev je krvavela iz oči in nosu, videl je zelo slabo, bil je skorajda ves moker. Eden od agentov klica v sili 118 je pregledal okolico, če bi našel kakšne sledi, a ni našel ničesar. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima zlomljeno arkado na desnim očesom in bo moral prestati operacijo.

O storilcih ni ne duha ne sluha. Il Piccolo piše še o dveh podobnih primerih, ki so se zgodili v soboto zvečer, prav tako v Trstu, in sicer v ulici Roma in San Michele. Očividci trdijo, da se “avtorji” tega nevarnega početja vozijo v ford focusu, srebrne barve, s črnim kovčkom na strehi, na mimoidoče pa naj bi metali balone z vodo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano