13 Sircev, med njimi tudi nosečnica, je bilo več dni zaprtih v zabojniku

V tržaškem pristanišču so včeraj iz zabojnika na ladji, ki je priplula iz Turčije, rešili 13 prebežnikov iz Sirije. V zabojniku so bili zaprti najmanj štiri dni, med njimi pa je bila tudi ženska v osmem mesecu nosečnosti.

Prebežniki po pripovedovanju policistov in pripadnikov pristaniškega poveljstva sploh niso vedeli, kje se nahajajo.  Foto: Ilpiccolo.It
Prebežniki po pripovedovanju policistov in pripadnikov pristaniškega poveljstva sploh niso vedeli, kje se nahajajo.  Foto: Ilpiccolo.It

TRST > Primorski dnevnik in Il Piccolo poročata, da je na pomoč poklical eden od zaprtih Sircev z mobilnim telefonom, saj jim je začelo zmanjkovati zraka. Prebežniki po pripovedovanju policistov in pripadnikov pristaniškega poveljstva sploh niso vedeli, kje se nahajajo. Zabojnik je po izkrcanju z ladje Un Marmara dan in pol stal na pomolu na privezu 31.

Il Piccolo je na svoji spletni strani objavil tudi video posnetek reševanja zaprtih Sircev. Ogledate si ga lahko tu.

Prebežnike naj bi v pristanišču čakal vodnik, ki naj bi jih pospremil do naslednje destinacije v Italiji. Med njimi je bila tudi ženska v osmem mesecu nosečnosti, ki so ji nudili zdravniško pomoč. Zdravstveno stanje prebežnikov je bilo sicer glede na izkušnjo, ki so jo prestali, dokaj dobro, so ocenili njihovi rešitelji.

Spletno uredništvo


Najbolj brano