Pri sosedih
nedelja, 24. september 2017

Napadalec iz podzemne železnice je na Otok potoval prek Trsta

Iračan Ahmed Hassan, napadalec v nedavnem spodletelem napadu na podzemni železnici v Londonu, je do cilja na Otoku potoval tudi prek Trsta.

Pri sosedih
nedelja, 24. september 2017

Okusi ob meji spet rekordni

Kulinarična prireditev, ki za nekaj dni popolnoma spremeni podobo središča Gorice, kljub rekordom v preteklih letih še vedno raste. Organizatorji zatrjujejo, da je bilo v prvih treh dneh festivala obiskovalcev ...

Pri sosedih
petek, 22. september 2017

Slovenska manjšina v Italiji zaskrbljena zaradi novega italijanskega volilnega zakona

Predsednika Sveta slovenskih organizacij in Slovensko kulturno-gospodarske zveze (SKGZ) Walter Bandelj in Rudi Pavšič sta v pismu predsedniku republike Borutu Pahorju in premierju Miru Cerarju izrazila ...

Pri sosedih
torek, 19. september 2017

Plinski terminal v Žavljah: Alpe Adria Green s pritožbo na Evropsko komisijo

Okoljevarstvena organizacija Alpe Adria Green je na Evropsko komisijo in Evropski parlament naslovila pritožbo zaradi kršitve evropske direktive v zvezi z nameravano gradnjo plinskega terminala v Žavljah. ...

Pri sosedih
torek, 19. september 2017

Z ukradenim spodnjim perilom je želel v Slovenijo

Italijanski policisti so ustavili voznika kombija, namenjenega v Slovenijo, v njem pa je bilo spodnje perilo v vrednosti približno 5000 evrov, poroča Il Piccolo.

Pri sosedih
ponedeljek, 18. september 2017

Razstrelili bankomat in odnesli 25.000 evrov

Italijanska policija išče štiri moške, ki so okoli 3. ure v Biciniccu pri Vidmu razstrelili bankomat in odnesli 25.000 evrov.

Pri sosedih
petek, 15. september 2017

V Decatlonu zaradi Stonesov pošle pelerine

Številni izmed tistih, ki se jutri odpravljajo na koncert skupine The Rolling Stones v avstrijski Spielberg, so v zadnjem trenutku tekli v trgovine po pelerine. V tgovini Decatlon v nakupovalnem centru ...

Pri sosedih
petek, 15. september 2017

Študentke iz Vidma so patentirale veganska jajca

Univerza v Vidmu je patentirala prvo nadomestilo za jajca neživalskega izvora, ki ne vsebujejo ne glutena ne holesterola.

Pri sosedih
petek, 15. september 2017

Tržaški zaliv v dveh barvah

Tržaški zaliv je bil včeraj videti, kot bi nekdo čezenj zarisal črto ter pol zaliva pobarval v svetlejšo, pol v temnejšo barvo.

Pri sosedih
četrtek, 14. september 2017

Slovenec v Rovinju po skoku v bazen hudo poškodovan

V nedeljo zvečer se je v avtokampu v Rovinju ob skoku v bazen hudo poškodoval 29-letni moški. Hrvaški mediji poročajo, da je šlo za slovenskega državljana.