• Kandidaturo za predsednika republike je nekaj pred polnočjo, 
ko se je iztekel rok, vložil tudi predsednik Zedinjene Slovenije 
Andrej Šiško.
    Kandidaturo za predsednika republike je nekaj pred polnočjo, ko se je iztekel rok, vložil tudi predsednik Zedinjene Slovenije Andrej Šiško.
    Foto: Sta

V predsedniško tekmo tudi Andrej Šiško

četrtek, 28. september 2017, 08:36

Kandidaturo za predsednika republike je nekaj pred polnočjo, ko se je iztekel rok, vložil tudi predsednik Zedinjene Slovenije Andrej Šiško. Kot je povedal, je nekaj po 23. uri na Državni volilni komisiji vložil kandidaturo s podporo stranke in 3457 podpisi volilcev.

LJUBLJANA > Med temeljnimi točkami programa je "prebuditev slovenskega ljudstva, ki mora vzeti stvari v svoje roke in se množično udeležiti volitev za predsednika republike". Poleg tega se Šiško zavzema za "vrnitev ukradene države slovenskemu narodu in slovenskemu ljudstvu", piše na spletni strani stranke.

Danes bo sicer dokončno znano, kdo bodo kandidati, med katerimi bodo volilci izbirali 22. oktobra. Kandidature so poleg Šiška vložili aktualni predsednik Borut Pahor, predsednica NSi Ljudmila Novak, kamniški župan Marjan Šarec, ministrica za izobraževanje Maja Makovec Brenčič, evropska poslanka Romana Tomc, upokojenka Angelca Likovič, koprski župan Boris Popovič in samostojna podjetnica Suzana Lara Krause.

DVK je že potrdila kandidature Pahorja, Šarca, Novakove in Makovec Brenčičeve, o ostalih bo odločala danes.

STA


Povej naprej: