Tudi Likovičeva z dovolj podpisi za vložitev kandidature

Stranka Glas za otroke in družine je zbrala preko 3000 podpisov podpore kandidaturi Angelce Likovič na oktobrskih predsedniških volitvah. Državni volilni komisiji jo bo Likovičeva vložila predvidoma v ponedeljek, je sporočil predsednik stranke Aleš Primc.

Stranka Glas za otroke in družine je zbrala preko 3000 
podpisov podpore kandidaturi Angelce Likovič na  predsedniških volitvah. Foto: STA
Stranka Glas za otroke in družine je zbrala preko 3000 podpisov podpore kandidaturi Angelce Likovič na predsedniških volitvah. Foto: STA

LJUBLJANA > Angelca Likovič je ob nedavni napovedi kandidature napovedala, da bi bila njena prva naloga, če bo izvoljena za predsednico, “osvoboditev” velenjskih dečkov, kar da bi dosegla z neprestanim ponavljanjem svojega jasnega stališča o tem primeru, s čimer bi prisilila pristojne k takšni odločitvi.

Zdaj upokojena 73-letna Likovičeva je spomnila, da je bila 18 let ravnateljica ene od ljubljanskih osnovnih šol. Kot je dejala, se je že kot ravnateljica borila za pravice otrok, staršev in starih staršev, s tem pa namerava nadaljevati tudi kot predsednica republike. Dodala je, da je vodenje svojega volilnega štaba zaupala predsedniku stranke Alešu Primcu.

Likovičeva je poleg kamniškega župana Marjana Šarca in koprskega župana Borisa Popoviča že tretja kandidatka zunajparlamentarne stranke, ki ji je uspelo zbrati dovolj podpisov za kandidaturo. Kot neodvisni kandidat, a s podporo SD je kandidaturo že vložil tudi aktualni predsednik Borut Pahor, od parlamentarnih strank pa bo SMC kandidirala z ministrico za izobraževanje Majo Makovec Brenčič, NSi s predsednico stranke Ljudmilo Novak, SDS pa z evropsko poslanko Romano Tomc.

STA


Najbolj brano