Šarec: Pričakujem dober rezultat

Predsedniški kandidat Marjan Šarec je v prvem odzivu po zaprtju volišč in prvih preštetih glasovnicah, ki mu kažejo približno 46-odstotno podporo, dejal, da pričakuje dober rezultat. Natančnejši ni želel biti: “Ko bo vse prešteto, bomo videli, prej pa ne moremo vedeti.”

Marjan Šarec z ženo Foto: STA
Marjan Šarec z ženo Foto: STA

KAMNIK > Tudi trenutne delne izide je Marjan Šarec ocenil kot dobre. “Se vam to ne zdi dober rezultat, če si ob vstopu v tekmo najprej klovn, potem je pa izid tako tesen?” je izpostavil.

Zahvalil se je tudi vsem volivcem, ki so z glasovanjem zanj pokazali, da se je v Sloveniji približal čas za menjavo generacij, ki bodo delale drugače.

Glede na to, da bo novi predsednik mandat nastopil šele 23. decembra, bo kamniški župan ne glede na današnji rezultat jutri zjutraj ob 7. uri že v občinski pisarni, je napovedal. “Življenje ni praznik, je delovni dan,” je ob tem dejal.

Pred kamere je stopila tudi njegova soproga Barbara Šarec Iskra, ki je sicer priznala, da v medijih nerada nastopa, da pa bo naloge prve dame opravljala, če ji bo ta naloga zaupana. "Kar bo treba, se bom priučila," je zatrdila.

Po skoraj 28 odstotkih preštetih glasovnicah je aktualnega predsednika Boruta Pahorja podprlo 53,79 odstotka volivcev, Šarca pa 46,21 odstotka.

STA


Najbolj brano