Zvoki kitare v koprskem mestnem jedru

Društvo Leskrea v sodelovanju z Glasbeno šolo Koper prireja koncertni cikel Poletni kitarski večeri v starem mestnem jedru Kopra, ki bo 1., 2. in 3 . julija v samostanu sv. Ane in na vrtu Circola, sedeza skupnosti irtalijanske narodnosti.

Koncertni cikel Poletni kitarski večeri se bo začel v sredo v 
samostanu sv. Ane. Foto: Bogdan Macarol
Koncertni cikel Poletni kitarski večeri se bo začel v sredo v samostanu sv. Ane. Foto: Bogdan Macarol

KOPER > Kitarske zvoke bodo predstavljali vrhunski glasbeniki v različnih zasedbah in raznolikih žanrih. Posebnost dogodka je tudi medgeneracijsko povezovanje, saj bodo med nastopajočimi tudi najmlajši, udeleženci Poletne kitarske ustvarjalnice, ki bo potekala vzporedno z dogodkom.

Prvi večer bo v samostanu sv. Ane nastopil duo kitara in klarinet Martine Kocjančič in Daniela Grizoniča z bogatim programom, ki bo zajemal obdobje klasicizma in romantike ter sodobne ritme tako v makedonski etno preobleki, kot v razgibanih brazilskih ritmih.

2. julija bo v Circolu na vrsti kitarist Blaž Lamovec z gostoma Jernejem Brvarjem na kitari in vokalistko Ajdo Stino Turek. Glasbeniki se bodo predstavili z jazz, blues in glasbeno popularnimi skladbami.

3. julija bodo večer v samostanu sv. Ane z otroško izvirnostjo zaznamovali udeleženci Poletne kitarske ustvarjalnice - učenci Glasbene šole Koper, Postojna in Tolmin. NR


Najbolj brano