Zvoki kitare bodo ponovno odmevali po koprskih ulicah

Društvo Leskrea v sodelovanju z Glasbeno šolo Koper letos tretjič zapovrstjo prireja koncertni cikel Poletni kitarski večeri v starem mestnem jedru Kopra. Zvok kitar bo v samostanu sv. Ane in dvorani sv. Frančiška odmeval 30. junija ter 1. in 2. julija.

Utrinek iz lanske edicije Poletnih  kitarskih večerov v starem 
mestnem jedru Kopra Foto: Arhiv Leskrea
Utrinek iz lanske edicije Poletnih kitarskih večerov v starem mestnem jedru Kopra Foto: Arhiv Leskrea

KOPER > Koper bodo obiskali vrhunski kitarski virtuozi, ki se bodo predstavili v različnih zasedbah in raznolikih žanrih. Posebnost dogodka je tudi medgeneracijsko povezovanje, saj bodo med nastopajočimi tudi najmlajši, udeleženci Poletne kitarske ustvarjalnice, ki bo potekala vzporedno z dogodkom.

Prvi večer bosta v samostanu sv. Ane nastopila kitarista Nina Havelkova in Pierluigi Clemente. Predstavila se bosta z raznolikim programom, ki bo zajemal obdobje baroka, renesanse, klasicizma in romantike ter modernizma.

Naslednji dan bosta v sv. Ani na vrsti flavtistka Nika Hribar in kitarist Sebastjan Grego. Občinstvo bo prisluhnilo pestremu naboru klasičnih skladb, s poudarkom na priljubljenih špansko-latinskih ritmih.

Tretji večer v dvorani sv. Frančiška bodo z otroško izvirnostjo zaznamovali udeleženci Poletne kitarske ustvarjalnice - učenci Glasbene šole Koper, Postojna, Ilirska Bistrica in Tolmin, kjer bo sodeloval tudi mednarodno priznani kitarist Josué Gutiérrez. Dogodek, čigar rdeča nit bo doživeta pripoved španskega pisatelja Miguela de Cervantesa Don Kihot, bodo popestrile plesalke baletnega oddelka Glasbene šole Koper.

Spletno uredništvo


Najbolj brano