Zucchero v Stožicah: “Blues ne bo nikoli umrl!”

Sinoči je na stadionu v Stožicah zmagala Slovenija, v sosednji areni pa - blues. Zucchero je z njim povezal poln parter in bolj zračne tribune, v debelih dveh urah nanizal tako več pesmi z novega albuma Black Cat kakor starih uspešnic in z energičnim nastopom v družbi odličnega 13-članskega mednarodnega benda ljudstvo kmalu dvignil na noge, kljub nerganju nekaterih sedečih in redarjev.

 Foto: Andraž Gombač
Foto: Andraž Gombač

LJUBLJANA > “Blues nikoli ne bo umrl!” je med koncertom v Areni Stožice zarohnel italijanski kralj bluesa, 61-letni Adelmo Fornaciari, domovini in svetu že dolgo znan kot Zucchero.

Zabavo je pričel udarno, s krepko Partigiano Reggiano z novega albuma. Na svetovni turneji Black Cat, ki jo je pričel z enajstimi razprodanimi koncerti v veronski areni, zaokrožil pa jo bo šele avgusta prihodnje leto, ga spremlja izvrsten bend, ki krepko presega še tako radikalne ženske kvote, v njem pa briljira tudi nekaj zelo uglednih glasbenikov; z najdaljšo kilometrino se ponaša 77-letni Brian Auger za orglami.

Živahna in živopisna tovarišija je najprej nanizala večino pesmi z novega albuma Black Cat, koncert v drugem delu nadaljevala z nekoliko starejšimi Vedo nero, Baila (Sexy Thing), Chocabeck, Zucchero pa je med avtorske vtaknil še pesem ameriškega benda Creedence Clearwater Revival Long As I Can See the Light. Uspešnico Miserere je zapel ob pomoči Luciana Pavarottija na posnetku in platnu v ozadju, v sklepnem delu pa je navdušil še s starimi klasikami: ob pesmi z neskončnim naslovom Solo una sana e consapevole libidine salva il giovane dallo stress e dall'azione cattolica so se zvrstile še Diamante, Così celeste, Per colpa di chi in Diavolo in me, po glasbenem in plesnem razvratu pa je Zucchero zbrane domov pospremil z nežno, presunljivo krhko Un piccolo aiuto.

Več v jutrišnjem časopisu!

ANDRAŽ GOMBAČ


Najbolj brano