Znani glasovi in skladbe 36. Festivala melodije morja in sonca

Komisija je izbrala 17 od 47 prispelih skladb za letošnji Festival melodije morja in sonca, ki bo 9. julija v portoroškem Avditoriju.

36. Festival melodije morja in sonca bo 9. julija v portoroškem 
Avditoriju. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
36. Festival melodije morja in sonca bo 9. julija v portoroškem Avditoriju. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Na 36. Festivalu melodije morja in sonca se bo predstavilo 14 izvajalcev, sedem povabljenih in prav toliko izbranih. Komisija v sestavi Slavko Ivančić (predsednik komisije), Lada Tancer, Mojca Menart, Ivo Umek in Blaž Maljevac je med 47 prispelimi skladbami izbrala 17, tri so namreč rezerva.

Na festivalu bodo nastopili Alya s skladbo Ti, Anja Hrastovšek z Željo, Best Company & Bobby Rosso s Portorož, poleti dušo meni daš, Bomb Shell z Narobe svet, Dare Kaurič bo zapel Na ta lep in sončen dan, Francesco Squarcia & Miriam Monica se bosta predstavila s P'n'P (Portorose e Pirano), Kalamari bodo zapeli Lepo je, Majda Arh pa On je odšel, Manca Špik in Kvatropirci bodo odpeli Pesem, Nuška Draščekbo nastopila z Rada bi, Orter z Zaprta v grad, Petra Polak s skladbo Brez dotika, Polona Furlan z Vodo, Steffy in Gregor Ravnik pa bosta zapela skladbo Glasba. Rezervne skladbe so Do njeAleksandra Novaka, Ti si moja roža, ki jo izvaja Matjaž Perenič, in Življenje je prestiž v izvedbi Rine K.

Izvajalci se bodo potegovali za veliko nagrado MMS 2016 in nagrade strokovne žirije za glasbo, besedilo, priredbo, izvedbo in nagrado za obetavnega izvajalca oziroma avtorja - nagrado Danila Kocjančiča.

Vrstni red nastopa na 36. Festivalu melodije morja in sonca bodo izvajalci izžrebali 19. maja v Avditoriju Portorož.

Spletno uredništvo


Najbolj brano