Zmagovalci znani, nocoj poslastica

Dnevi, posvečeni saksofonom, se v Novi Gorici iztekajo. Zmagovalci mednarodnega tekmovanja so znani, dogodek pa se že čez nekaj ur zaokroža s koncertom v amfiteatru kromberškega gradu. Nastopil bo James Carter.

 Foto: Vincent Soyez
Foto: Vincent Soyez

NOVA GORICA > S koncertom finalistov in slovesno podelitvijo nagrad se je sinoči zaokrožilo 8. mednarodno tekmovanje saksofonistov. Na zaključnem koncertu je Orkester Slovenske filharmonije pod vodstvom Simona Krečiča spremljal finaliste med tekmovalci, to so Vitaly Vatulya (Rusija), Kalle Oittinen (Finska), Nele Tiebout (Belgija) ter Slovenca Domen Koren in Jan Gričar, ki je zmagovalec tokratnega tekmovanja, Koren je bil tretji.

Srečanje saksofonistov pa se bo z glasbeno poslastico zaključilo že čez nekaj ur v amfiteatru gradu Kromberk, kjer bo z Big bandom RTV Slovenija pod vodstvom Tadeja Tomšiča nastopil znameniti saksofonist James Carter. Nastopil bo pod naslovom Vse barve saksofona. Vstop na koncert, za katerega organizator, Kulturni dom Nova Gorica, obljublja, da bo res pisan in pester, je prost.

Uredništvo


Najbolj brano