Zgodba o dobrem peku

Priljubljena pravljica Pekarna Mišmaš, za katero je Svetlana Makarovič leta 1975 dobila Levstikovo nagrado, v soboto ob 10.30 v odrski preobleki prihaja v Gledališče Koper.

Ekipa pekarne Mišmaš prihaja v Koper. Foto: Uroš Hočevar/Slg Celje
Ekipa pekarne Mišmaš prihaja v Koper. Foto: Uroš Hočevar/Slg Celje

KOPER > Z zgodbo o priljubljenem peku, ki peče najboljši kruh daleč naokoli, v režiji Jureta Novaka na oder koprskega gledališča prihajajo igralke in igralci Slovenskega ljudskega gledališča iz Celja.

Dobrodušni, vedno nasmejani in skromni pek Mišmaš (igra ga Aljoša Kotlak) peče najboljši kruh daleč naokoli, z njim vsak dan razveseljuje vaščane in ga z veseljem daje revnim otrokom zastonj. Drži se zase in nikoli ne stopi v tujo hišo. Od zlobne, opravljive vaške mlinarice Jedrt (Jagoda) kupi vsak mesec le tri majhne vreče moke, njej pa nikakor ne gre v glavo, kako lahko iz tako malo moke speče toliko dobrega kruha. Zato se odloči, da bo prišla Mišmaševi skrivnosti do dna ... Pekarna Mišmaš je zato tudi zgodba o vtikanju nosu v zasebne zadeve posameznika in pripoved o dobrosrčnem peku, ki si ne dovoli, da bi ga taka skupnost omejila in mu krojila življenje. V predstavi v vlogi župana nastopa Tarek Rashid, Kurji pek je David Čeh, vaščani in miši pa so Manca Ogorevc, Tanja Potočnik, Damjan M. Trbovc, Rastko Krošl, Mario Šelih,Igor Sancin in Igor Žužek.

Predstava bo v Kopru na ogled v abonmaju Mavrična ribica in izven, vstopnice pa so na voljo po 7,5 evra.

MI


Najbolj brano