Zdravljenje zoba v stripu

Stripovski ustvarjalec Ciril Horjak alias Dr. Horowitz in zobozdravnik Rok Jurič sta lani skupaj izdala izobraževalni strip o zdravljenju zob, ki je prvi strip o endodontiji na svetu, pravita avtorja. V tem mesecu bo strip izšel tudi v nizozemskem jeziku, danes pa o stripu z naslovom Endodontostrip knjižnica na Ravnah na Koroškem odpira razstavo.

Strip je bil novembra lani v slovenščini izdan v več kot 2000 
izvodih, pripravili so tudi angleško različico, odkupila ga je še 
nizozemska endodontska zveza.
Strip je bil novembra lani v slovenščini izdan v več kot 2000 izvodih, pripravili so tudi angleško različico, odkupila ga je še nizozemska endodontska zveza. 

RAVNE NA KOROŠKEM > Endodontija, ki govori o koreninskem zdravljenju zob, je razmeroma mlada veda, v izobraževanju zobozdravnikov v Sloveniji so jo začeli kot specializacijo poučevati šele pred nekaj leti, je pojasnil soavtor stripa Ciril Horjak in dodal, da strip na preprost in zabaven način skozi enostavno zgodbo odgovori na zahtevnejša vprašanja te vede. Strip je Horjakovo diplomsko delo.

Strip je bil novembra lani v slovenščini izdan v več kot 2000 izvodih, pripravili so tudi angleško različico, odkupila ga je še nizozemska endodontska zveza, tako da gre prihodnji teden v tisk za nizozemsko govoreči trg, je povedal koroški stripovski ustvarjalec Horjak.

Strip so že predstavili na nekaj domačih in tujih strokovnih konferencah, tudi razstavah, danes pa razstavo stripa odpirajo v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika na Ravnah na Koroškem.

Z besedami o tem, kako je lahko strip s takšno vsebino dobrodošel v zobozdravstveni čakalnici, je strip pospremil profesor imunologije in mikrobiologije Alojz Ihan. “Ideja, da bi med čakanjem na poseg pacienta ne le pomirili s privlačnim branjem, ampak ga hkrati izobrazili o njegovi bolezni, je izvrstna, ker ubije več muh na en mah,” je zapisal Ihan.

STA


Najbolj brano