Zadovoljstvo sredi bertoškega vrta

V čudovitem ambientu vrta bertoške palače Panatoiopolo je četverica Divjih žrebcev, kakor so se Rudi Bučar, Matevž Šalehar - Hamo, Tomislav Jovanovič - Tokac in Samo Budna poimenovali za to priložnost, sinoči odvrtela glasbeni film izpred treh let.

 Foto: Igor Tavčar
Foto: Igor Tavčar

BERTOKI > Roling Stones - način življenja. Tako sta voditelj in glasbeni opremljevalec na Radiu Koper, Iztok Novak - Easy in Goran Gregorič - Jagger, pred tremi leti naslovila niz avtorskih oddaj, ki je nastal ob 50-letnici neuničljivega benda. Ob zaključku projekta je Radio Koper v baru Circolo pripravil koncert. Precej hitro in spontano so se Rudi, Hamo, Samo in Tokac združili v priložnostni bend in uprizorili nepozaben koncert s stonesovskimi priredbami.

Letošnja 50-letnica pesmi (I Can't Get No) Satisfaction je bila za Radio Koper ter za Easyja in Jaggerja odličen razlog za reprizo. V precej manj intimnem, a vseeno magičnem ambientu vrta bertoške palače, ki ga je lepo zapolnilo več kot 500 obiskovalcev, je četverica pravzaprav uprizorila samosvojo javno vajo. Na odru, ki je tudi tokrat, tako kot pred tremi leti v Circolu, stal sredi prizorišča, so si fantje sproščeno podajali štafeto stonesovskih hitov, se norčevali iz svoje lastne neubranosti in tako zabavali sebe in občinstvo. Razpuščenost na odru za večino obiskovalcev ni bila moteča. Dobili so, kar so pričakovali, stonesovsko pobalinskost, stonesovski način življenja. Pa vendar, dogodek, za katerega je treba plačati vstopnino (vstopnica je stala deset evrov), vseeno terja kanček več odgovornosti na odru.

Dvourni sprehod od hita do hita - od Paint It Black do Lady Jane, od Ruby Tuesday do Sympathy For The Devil, od Brown Sugar do Gimme Shelter in Wild Horses - se je sklenil na edini logičen način. S pesmijo, zaradi katere so fantje sploh prišli - Satisfaction.

ILONA DOLENC


Najbolj brano