Za boljšo kulturo poslušanja

Kulturno umetniško društvo Morgan je v sodelovanju s SNG Nova Gorica v četrtek zvečer priredilo že drugo kantavtorsko sabotažo, na kateri sta nastopila dvojca Sabina Vostner in Laco Zach ter Katarina Juvančič in Dejan Lapanja. V kratkem se obetata še dva podobna dogodka.

Pevka   Katarina Juvančič je  ob kitarski  spremljavi Dejana 
Lapanje podala srčne pripovedi žensk sveta. Foto: Ana Cukijati
Pevka Katarina Juvančič je ob kitarski spremljavi Dejana Lapanje podala srčne pripovedi žensk sveta. Foto: Ana Cukijati

NOVA GORICA > Prvi večer jesenskega sklopa k(v)antavtorskih koncertov je bil v znamenju ženske glasbene pripovedi. Na terasi SNG Nova Gorica so zbrano druščino ljubiteljev avtorske pripovedne glasbe sabotirale slovenske in angleške zgodbe s posebnim občutkom za naracijo, dramatičnost in izjemno subtilno glasbeno interpretacijo.

Prva je svojo kitaro v roke vzela lokalna glasbenica in pesnica Sabina Vostner, ki je s slovaškim kitaristom Lacom Zachom predstavila svoj pravkar izdani glasbeni prvenec Following the birds. S čistimi glasovnimi linijami in globokimi besedili je dokazala, da se za prihodnost avtorske glasbe, ki izvira v Novi Gorici, ni bati. Drugo žensko ime večera je bila Katarina Juvančič. Ob glasbeni spremljavi Dejana Lapanje je nizala srčne pripovedi žensk sveta, ki jih je spoznala ob različnih priložnostih.

Upesnjuje bogat izpovedni svet ženskih občutij ter gradi most med sodobnimi trendi in ljudskim pesnjenjem, blizu pa ji je tudi pisanje pesmi z družbenoangažirano noto.

Tokrat je predstavila skladbe v slovenščini in angleščini z albumov Selivke in Hope's beautiful daughters.

Aranžersko piko na i je postavil njen odrski spremljevalec, vsestranski glasbenik in producent Dejan Lapanja, s katerim se je nedavno vrnila z mednarodne turneje. Naslednja sabotaža bo v četrtek, 29. oktobra. Nastopila bosta Severa Gjurin in Dejan Lapanja ter domačinka Beti Strgar s projektom Undisclosed, zadnji v nizu letošnjih dogodkov pa bo 19. novembra, ko bodo nastopili Jani Kovačič in Ana Pupedan z Besnimi pesmimi in lokalna zasedba Sunshine Trip v akustični izvedbi.

AC


Najbolj brano