Za Venčkovo samostojnost

Nocoj ob 20. uri bo v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini nastopil kantavtor Andrej Guček, sicer član dveh glasbenih skupin - Hiša in Bluesteam. Koncert bo dobrodelne narave, izkupiček pa bo namenjen za pomoč domačinu Venčku Petriču, ki si kljub težki bolezni želi samostojnega in neodvisnega življenja.

Andrej Guček
Andrej Guček 

AJDOVŠČINA > Venčko Petrič (61) iz Ajdovščine že vrsto let boleha za multiplo sklerozo in revmatoidnim artritisom. Čeprav ga je bolezen priklenila na invalidski voziček in je v vseh življenjskih opravilih odvisen od tuje pomoči, si želi živeti na svojem domu. Samostojnost in neodvisnost mu omogoča program Neodvisno življenje hendikepiranih društva YHD - Društva za teorijo in kulturo hendikepa. “S pomočjo osebne asistence na lastnem domu živim neodvisno in svobodno življenje. Ta pomoč mi dobesedno pomeni življenje, življenje v pravem pomenu besede,” pojasnjuje Venčko. V podporo temu programu je doslej organiziral že več dobrodelnih koncertov, na katerih so nastopili skupina Hiša, skupina Jararaja, harmonikar Marko Hatlak, Gal in Severa Gjurin z gosti - skupino Čedahuči, Nina Strnad trio, skupina Katalena in še enkrat skupina Hiša.

Program nocojšnjega dobrodelnega koncerta bo oblikoval kantavtor Andrej Guček, avtor glasbe in besedil skupine Hiša. Decembra lani je izdal novo samostojno ploščo Delta. Njegova prva plošča z naslovom Temne zore je izšla leta 2010. Skladbe z nove plošče zaznamuje močna avtorska karizma, krasijo jih izvorna preprostost, svojstvene harmonije, osebno izpovedna besedila ter prepoznaven glasbeni in kitarski zvok.

Koncert organizirata Krajevna skupnost Ajdovščina in Pritrkovalsko društvo Ivana Mrcine. Cena vstopnice je dvanajst evrov. Izkupiček od prodanih vstopnic bo namenjen poplačilu naprave Motomed za razgibavanje rok in nog, ki Venčku med čakanjem na naslednji cikel fizioterapije omogoča nujno potrebno razgibavanje na lastnem domu. PV


Najbolj brano