Za Princa usoden prevelik odmerek mamil?

Princa, ki je preminil v četrtek, so teden pred smrtjo sprejeli v bolnišnici zaradi prevelikega odmerka mamil, poroča ameriški spletni portal TMZ. Zdravniki so mu svetovali, naj pod nadzorom ostane vsaj 24 ur, a je bolnišnico, ker ni dobil zasebne sobe, zapustil po treh urah.

Princa, ki je preminil v četrtek, so teden pred smrtjo sprejeli v 
bolnišnici zaradi prevelikega odmerka mamil. Foto: Vir: Multimeida Records
Princa, ki je preminil v četrtek, so teden pred smrtjo sprejeli v bolnišnici zaradi prevelikega odmerka mamil. Foto: Vir: Multimeida Records

LOS ANGELES > Ameriški predsednik Barack Obama je v izjavi za javnost Princa označil za eno najbolj ustvarjalnih osebnosti svojega časa, ki je pomembno vplivala na slog pop glasbe in se s svojo nadarjenostjo dotaknila tolikšnega občinstva.

Glasbenikovo truplo so našli na njegovem posestvu Paisley Park v Minnesoti. Star je bil 57 let. Vzrok smrti še ni znan. V četrtek je v medijih najprej zaokrožila vest, da je bil Prince v bolnišnici zaradi gripe. Danes pa je ameriški spletni portal TMZ poročal, da je bil v bolnišnici zaradi prevelikega odmerka mamil. Po napovedih lokalnega mrliškega izvedenca bodo obdukcijo glasbenika izvedli danes.

Ameriški predsednik je spomnil na vse glasbenikove talente in mojstrstvo v več žanrih: funku, R&B in rock'n'rollu. Bil je virtuozen instrumentalist in izjemen vodja benda.

V glasbenikovem rojstnem kraju se je zbralo na tisoče oboževalcev, ki so se prišli poklonit preminulemu zvezdniku. Množica ljubiteljev njegove glasbe se je zbrala že na četrtkov večer v središču mesta, kjer je prepevala njegovo uspešnico Purple Rain, pesem iz filma 1984, ki so ga snemali prav v Minneapolisu.

Pevčevi privrženci so se zbrali tudi v New Yorku pred gledališčem Apollo, v Brooklynu, kjer je tisoč glavo množico vodil režiser Spike Lee, ter v številnih drugih ameriških mestih, med drugim tudi v Los Angelesu in New Orleansu. V mestih kot sta Boston in San Francisco bodo nekatere znamenitosti glasbeniku v poklon zasijale v vijoličasti barvi.

Pretresen je tudi frontman Rolling Stonesov Mick Jagger. "Nadarjenost Princa je brezmejna. Bil je eden najbolj izvirnih in nadarjenih umetnikov zadnjih 30 let," je zapisal na twitterju.

Na instagramu se je oglasila tudi Madonna. "Spremenil je svet. Popoln vizionar. Kakšna izguba. Obupana sem."

Kraljica soula Aretha Franklin je Princa označila za resnično edinstvenega in hkrati izrazila prepričanje, da bo njegova glasba živela dalje.

STA


Najbolj brano