Youtube glasbena senzacija Battleme po Kinu Šiška tudi v Snack baru in Mostovni

Konec tedna bodo na svoj račun prišli ljubitelji televizijske nadaljevanke Sinovi anarhije, ki so še posebej predli ob zvokih zasedbe Battleme. Ta bo danes nastopila v ljubljanskem Kinu Šiška, jutri jih lahko ujamete v Snack baru v Žusterni, v nedeljo pa na Mostovni v Solkanu.

Američan s slovenskimi koreninami Matt Drenik je frontman 
zasedbe Battleme.
Američan s slovenskimi koreninami Matt Drenik je frontman zasedbe Battleme. 

KOPER, SOLKAN, LJUBLJANA > Zasedba Battleme in predvsem njen frontman Američan s slovenskimi koreninami Matt Drenik je zaslovel s priredbo skladbe Neila YoungaHey Hey, My My, ki ima na youtubeu več kot 16 milijonov ogledov. K uspehu zasedbe je nedvomno pripomoglo tudi to, da je kar nekaj skladb zasedbe Battleme končalo v uspešni televizijski nadaljevanki Sinovi anarhije, ki so jo predvajali tudi na slovenski nacionalni televiziji in govori o izmišljeni motoristični skupnosti v Kaliforniji.

Matt Drenik je pred Battleme bil bolj domač v psihadeličnih, heavy metal vodah z zasedbo Lions, s projektom Battleme pa se je pomaknil v mehkejše folk vode, v katerih odzvanja dediščina rocka 70 let. Fantje so trenutno na turneji in promovirajo najnovejši album Habitual Love Songs.

V Snack baru bodo tako z zasedbo Battleme zadali piko na i glasbenemu programu ob zaključku letošnje motoristične sezone Red Eye Biker Fest. Predskupini bosta Hellcats in Bullets, Battleme pa bodo po napovedi organizatorjev na sporedu ob 22. uri.

Battleme bodo v nedeljo nastopili tudi na Mostovni v Solkanu, občinstvo bosta ogreli italijanska zasedba Nomotion in tolminski kantavtor Matej Magajne.

Najbolj neučakani pa se lahko danes odpravite tudi v ljubljanski Kino Šiška.

BILJANA PAVLOVIĆ


Najbolj brano